Tijdens een zwangerschap ondergaat het lichaam een hoop veranderingen. Verschillende onplezierige symptomen kunnen ontstaan; rugpijn, bekkenpijn, gezwollen benen, duizeligheid, vermoeidheid en gewrichtspijnen. 

Je zult direct verlichting voelen in benen, bekken en gewrichten wanneer je begint te lopen op de kybun schoenen. Tegelijkertijd versterk je je spieren van je gehele lichaam, wat overbelasting tegengaat.

 1. Definitie
 2. Oorzaken
 3. Conventionele therapie
 4. Het kybun principe
 5. Lange termijn effecten

Definitie

Het lichaam ondergaat tijdens een zwangerschap een aantal veranderingen (toename van gewicht, zachter worden van ligamenten en weefsel) in een relatief korte tijd. Hierdoor is het in deze tijd extra belangrijk om het gehele lichaam fit te houden. Een fit lichaam kan deze veranderingen beter aan en heeft minder last van de gevolgsymptomen. Verder is training op maat de beste manier je voor te bereiden op de bevalling.

Met de schoenen van kybun kan je rustig je lichaam trainen en bestaande zwangerschapssymptomen als gezwollen benen, vermoeide benen, bekkenpijn en rugpijn tegengaan.

Oorzaken

In het lichaam zijn de hormonale veranderingen verantwoordelijk voor de meeste symptomen bij een zwangerschap. Sommige zwangere vrouwen ervaren minder symptomen, terwijl anderen last hebben van meer symptomen en worden beperkt in hun dagelijks leven.
Conventionele therapie

 • Fysiotherapie
 • Medicatie
 • Overige therapievormen

Het kybun principe

Het dragen van de kybun schoenen is zeer geschikt om tijdens en na de zwangerschap te dragen:

 • Dankzij het “zwevende” looppatroon door de kybun schoenen, ontspannen de gewrichten, de wervelkolom, het bekken, bloedvaten en daarmee het hele lichaam tijdens deze periode waarin je veel van het lichaam vraagt.
 • Het actief gebruiken van de voet in de kybun schoenen traint de voet-core en daarmee ook de beenspieren, wat op hun beurt zorgt voor een betere spierpompfunctie waardoor je minder last van vocht krijgt. Veel vrouwen hebben last van gezwollen of verzwakte benen tijdens hun zwangerschap en sommige van hen hebben regelmatig last van duizeligheid. Door te lopen op kybun wordt het lymfesysteem ondersteund en dat verbetert zichtbaar deze symptomen en kunnen zelfs geheel verdwijnen.
 • Als de ligamenten zachter zijn tijdens een zwangerschap, is het mogelijk aan verschillende sporten te blijven doen. Dit geldt ook voor het lopen op de kybun schoenen.

Lange termijn effecten

De meeste zwangerschapssymptomen kunnen worden verminderd door activiteit. Probeer zoveel mogelijk oefeningen toe te passen in je dagelijkse routine.
Doorgaans zullen symptomen als bijvoorbeeld gezwollen benen, alleen verergeren wanneer je besluit extra rustig aan te doen bewegen en oefenen te vermijden.

zwanger