Bewegen

header bewegen

Hoe ziet een arm eruit die na zes weken uit het gips komt?

Precies, alsof hij niet gebruikt is. Spieren en pezen vragen erom gebruikt te worden. Zo blijven ze sterk en zij niet alleen. Ook de hersenen blijven beter in conditie als we regelmatig bewegen. Stress bestrijden, concentratie verhogen, meer zin hebben in dingen. Het kan allemaal met hetzelfde recept: bewegen. Hieronder 10 redenen plus tips voor bewegen.

Zomer! We genieten met volle teugen.

En sommige mensen kan het niet warm genoeg zijn. Maar temperaturen boven de 30 graden, dat wordt iedereen wel eens teveel. Met name senioren hebben het zwaar in bij warm weer. Veel drinken om uitdroging tegen te gaan is heel belangrijk! Maar hoeveel is voldoende?

Niets is zo frustrerend als wel willen, maar niet kunnen!

U kampt met overgewicht in combinatie met lichamelijke klachten aan voeten, knieën, heupen of rug? U bent al bij een arts en fysiotherapeut geweest, maar krijgt voornamelijk te horen dat de klachten zullen verminderen wanneer u af zult vallen?

Waarschijnlijk zit u dan in een vicieuze cirkel; u wilt meer bewegen om gewicht te verliezen, maar dit kan gewoonweg niet omdat uw lichaam niet meewerkt. Dat is frustrerend en kan ervoor zorgen dat u in een negatieve spiraal terecht komt met alle gevolgen van dien.