Niets is zo frustrerend als wel willen, maar niet kunnen!

U kampt met overgewicht in combinatie met lichamelijke klachten aan voeten, knieën, heupen of rug? U bent al bij een arts en fysiotherapeut geweest, maar krijgt voornamelijk te horen dat de klachten zullen verminderen wanneer u af zult vallen?

Waarschijnlijk zit u dan in een vicieuze cirkel; u wilt meer bewegen om gewicht te verliezen, maar dit kan gewoonweg niet omdat uw lichaam niet meewerkt. Dat is frustrerend en kan ervoor zorgen dat u in een negatieve spiraal terecht komt met alle gevolgen van dien.

Door op de kyBoot te gaan lopen werkt u aan uw lichamelijke herstel en tegelijk aan uw overgewicht.Vanaf de eerste stappen zult u verstelt staan van het gemak waarmee u nu kunt lopen zonder de pijnklachten.

De producten van kyBun pakken de klachten aan bij de basis!

De gepatenteerde luchtkussenzool geeft maar liefst 58% minder schokbelasting dan een reguliere schoen. Kunt u zich voorstellen hoe fijn dit is wanneer u last heeft van overgewicht en daarbij komende overbelastingsklachten aan spieren en pezen, of slijtage aan gewrichten?

Omdat de zool mede uit lucht bestaat, zal het lichaam zichzelf weer gaan corrigeren. Hierdoor komen de heupen en het hoofd weer recht boven de voeten te staan. Doordat u beter rechtop zult gaan en staan hoeven de spieren minder hard te werken en zult u pijnvermindering hebben dankzij een beter looppatroon. Doordat de voeten niet worden ondersteund, worden de intrinsieke voetspieren meer aangesproken. De voet zal de schoen sturen in plaats van dat de schoen de voet stuurt. De voetbotjes krijgen hun vrijheid weer terug waardoor het hele lichaam meer en beter kan ontspannen.

Door de sterkere voetmusculatuur zult u uiteindelijk vaarwel kunnen zeggen tegen steunzolen en pijnlijke voeten. Wanneer u enige tijd op de kyBoot loopt zult u in het geheel meer ontspannen, minder stress hebben door vermoeiende lichamelijke klachten en dus ook gewicht verliezen en meer kunnen genieten van het leven.

Overgewicht

Dat overgewicht niet goed is voor de gezondheid is geen nieuws. Toch neemt het aantal dikke mensen nog steeds toe. En dat is niet zonder risico. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker. Mensen met obesitas hebben zelfs een grotere kans om vroegtijdig te sterven.

Ongeveer de helft van de mensen in Nederland is te dik. Overgewicht en obesitas kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten en ziekten. Hieronder lees je welke. Gelukkig is er ook goed nieuws. Een gewichtsafname van 5 procent kan al leiden tot een afname van gezondheidsproblemen. Houd dat dus altijd voor ogen!

Diabetes

Een van de belangrijkste ziekten gerelateerd aan overgewicht en obesitas is diabetes. Als gevolg van het overgewicht (vooral het buikvet) stijgt de hoeveelheid vetten in het bloed. Hierdoor wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline: insulineresistentie. Het hormoon insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel. Als het lichaam echter minder gevoelig wordt voor insuline, is er meer nodig om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Wanneer de alvleesklier dat niet meer kan bijbenen, stijgt de bloedsuikerspiegel en kan diabetes ontstaan.

Ruim 80 procent van alle gevallen van diabetes type 2 is hieraan toe te schrijven. Hoe groter het overgewicht en hoe langer iemand te zwaar is, des te groter is de kans op diabetes. Diabetes kan op zijn beurt weer leiden tot oog-, nier-, zenuw-, vaat-, en leveraandoeningen.

Verhoogd cholesterol

Cholesterol wordt voor het grootste deel aangemaakt in ons lichaam, door de lever. Daarnaast krijgen we de stof binnen via ons voedsel. Cholesterolkomt vooral voor in dierlijke vetten. Vlees, worst, spek, roomboter, kaas, chocolade en allerlei andere vette voedingsmiddelen bevatten grote hoeveelheden cholesterol.

Een dieet dat rijk is aan verzadigde vetten en veel calorieën geeft vrijwel altijd een stijging van het cholesterol. Vooral het LDL cholesterol kan stijgen als gevolg van overgewicht. Dat risico is nog groter als er relatief veel vet in de buikholte is opgeslagen.

Verhoogde bloeddruk

Overgewicht vergroot de kans op een stijging van de bloeddruk, zowel van de boven- als van de onderdruk. Dit geldt vooral als het vet voornamelijk in de buikholte is opgeslagen. Het risico neemt toe met de duur van het overgewicht en is hoger bij jongere mensen. Vaak daalt de bloeddruk weer zodra iemand begint met afvallen.

Hart- en vaatziekten

Diabetes, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk verhogen het risico op hart- en vaatziekten. Niet meteen, maar wel na verloop van tijd. Ook overgewicht op zich zelf, gecorrigeerd voor deze drie factoren, geeft een vergrote kans. De meest voorkomende hart- en vaatziekten zijn:

Klachten aan bewegingsapparaat

Door het overgewicht werken er verhoogde krachten op je gewrichten en botten. Deze krachten versterken de botten, waardoor het risico op botontkalking (osteoporose) afneemt. Daartegenover staat wel dat het kraakbeen in de gewrichten wordt aangetast. Hierdoor hebben mensen met overgewicht vaker last van klachten aan knieën en heupen, lage rugpijn en jicht.

Aandoeningen aan het bewegingsapparaat kunnen ervoor zorgen dat mensen verminderd mobiel zijn. Een goede spieropbouw is dan belangrijk. Voor het plaatsen van protheses kan gewichtsverlies noodzakelijk zijn.

Kanker

Een te hoog lichaamsgewicht vergroot de kans op verschillende soorten kanker. Zo heeft vetweefsel bijvoorbeeld invloed op de hormonen in het lichaam. Bij vrouwen tijdens en na de overgang zorgen grote hoeveelheden oestrogeen voor een verhoogd risico op borstkanker. Ook bij baarmoeder-, nier en slokdarmkanker lijken de hormonen geproduceerd in het vetweefsel een risico te vormen.

Daarnaast is overgewicht een risicofactor voor dikkedarmkanker, vooral bij mannen, en is er waarschijnlijk ook een verband met eierstok-, alvleesklier- en galblaaskanker. Wetenschappers zeggen dat ongeveer 5 procent van de kankergevallen in Europa het gevolg is van ernstig overgewicht.

Overig

Kortademigheid, astma en longemfyseem komen meer voor bij mensen met overgewicht, zeker in combinatie met roken. Het slaapapneusyndroom, korte ademstilstand tijdens het slapen, gaat ook vaak samen met ernstig overgewicht. Net als huidproblemen als striae, slechte wondheling en verweking van de huid. Bij vrouwen kan ernstig overgewicht, net als ondergewicht trouwens, leiden tot menstruatieproblemen en onvruchtbaarheid.

Om de overtollige kilo’s kwijt te raken is het nodig om uw leefpatroon drastisch aan te passen. Dat betekent gezonder eten en meer bewegen. Laat u niet verleiden door allerlei afslankmiddelen in de drogist die als wondermiddelen worden gepresenteerd.

Dat er elke jaar steeds weer nieuwe afslankdiëten bijkomen, geeft eigenlijk al aan dat deze middelen misschien toch niet zo goed werken als wordt beweerd. U kunt zich dus veel geld besparen door op eigen kracht uw doelen te bereiken. Op het moment dat u de eerste kilootjes hebt verbrand, motiveert dit om door te gaan.