Jochem Klein 

Mijn naam is Jochem Klein, geboren in 1979. In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en na mijn studie ben ik vijf jaar werkzaam geweest bij een vooraanstaande sport fysiotherapiepraktijk in Leiden. Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest in het Bronovo ziekenhuis om intern een sportrevalidatie-afdeling op te zetten. Tussen mei 2009 en maart 2011 heb ik bij het SMC Rijnland gewerkt. Met de vele ervaring die ik heb opgedaan, ben ik in 2011 een eigen praktijk gestart waar we inmiddels met 8 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties werkzaam zijn.

In de loop van de afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld en ben ik onder andere vice-voorzitter in het voet-en enkelnetwerk Leiden.

Eén van de pijlers van onze praktijk is "beter blijven" en uit dat deel komt precies mijn enthousiasme voor kybun vandaan.

In maart 2017 stond in het landelijke fysiotherapie vakblad dat uit recent onderzoek naar voren komt dat het gebruik van een steunzool te snel wordt aangeraden. Dit heeft als gevolg dat de voet "luier" wordt door de ondersteuning in plaats van de voet juist sterker te maken en zo van de klachten af te komen. Tevens wordt er afgeraden kinderen op heel goede en stevige schoenen te laten lopen, omdat de voetspieren dan niet goed worden ontwikkeld. Stond ik even voor paal met iedere keer schoenen van 80 euro voor mijn dochter van 6 jaar...

Al jaren was ik sceptisch tegenover steunzolen en ging ik met patiënten met voetklachten eerder oefeningen op kracht, stabiliteit en coördinatie van de voet doen. Het gevolg was geen pijn meer, een sterkere voet, dus minder kans op terugval en zonder dure onnodige steunzolen die problemen kunnen onderhouden.

Na lang en veel speurwerk ben ik bij de technische schoen van kybun terecht gekomen... wat een bevestiging van mijn denkwijze was dat! Een schoen waarbij je met elke stap alle voetspieren traint en tevens de rest van het lichaam (zoals bijv. de rug, nek en schouders) juist ontspant door de juiste balans die de schoenen automatisch teweeg brengen.

Uiteindelijk ben ik zelf gaan lopen en staan op een paar kybun schoenen. Ik als rugpatiënt (waarbij een dubbele hernia operatie in 2014) wist vanaf de eerste stap niet wat me overkwam. De eerste stappen waren onwennig maar daarna wist ik dat ik ze nooit meer uit zou willen doen. Nu, wanneer ik uren moet staan of lopen, voel ik mijn rug in het geheel niet terwijl op andere schoenen na 30 minuten mijn rug begint te zeuren en na een uur echt pijn gaat doen.

Op dit moment zijn er veel mensen die zich een betere leefstijl hebben kunnen aanmeten omdat ze weer beter, langer en pijnvrij kunnen lopen. 

Naast de groep die ik zie met pijn, is er nog de groep mensen die lang moeten staan die er veel baat bij hebben. Veel mensen die werken op bijvoorbeeld de markt en tien tot twaalf uur per dag op hun voeten staan, lopen nu preventief op de waterdichte kybun bergschoenen.

Iedere Kybun-gebruiker die ik ken, is zeer tevreden en steekt anderen ook aan met deze ontspannen manier van bewegen: iets wat voor jou zelf veel goeds heeft gedaan, wil je graag delen.

Daarom hebben we besloten dit product naar Nederland te halen en deel ik dit met u.

Ger Wolters

Mijn naam is Ger Wolters, ben geboren in 1958. Na vanaf 1979 werkzaam te zijn geweest bij diverse grote bedrijven ben ik in 1991 begonnen met een eigen bedrijf, Transposafe. Dit bedrijf was en is gespecialiseerd in beveiligingsproducten. Eind 2007 werd dit bedrijf overgenomen door een Amerikaans bedrijf, waarna ik vanaf 2008 andere dingen ben gaan doen.

Altijd heb ik mij voorgenomen weer een bedrijf te beginnen als aan de juiste voorwaarden zou worden voldaan. Het moest vooral leuk zijn, met leuke mensen en met een mooi product. In 2016 gebeurde dit en daarom werd Kybun Solutions B.V. opgericht. 

Begin 2016 kwam ik in verband met een rugblessure bij fysiotherapeut Jochem Klein, mijn huidige compagnon in het bedrijf. Twee jaar daarvoor had ik in Oostenrijk kybun schoenen gekocht. Gewoon omdat ik lekkere wandelingen wilde maken op goede schoenen. Toen wist ik nog niet welke enorme gezondheidsvoordelen deze schoenen kunnen opleveren. Op dat moment kon ik niet vermoeden dat ik deze mooie producten later zou gaan verkopen. Jochem en ik raakten aan de praat en zijn enorme enthousiasme voor de producten van Kybun zorgde ervoor dat ik voorstelde om samen deze producten in Nederland te gaan verkopen.

Na ons bezoek aan kybun AG in Zwitserland groeide ons enthousiasme nog meer. Vanaf medio 2016 zijn wij begonnen met de oprichting van Kybun Solutions en alles wat daarbij komt kijken.

Eind maart 2017 was het dan zover, eindelijk. De eerste officiële Kybun shop in Nederland werd geopend. Op de eerste dag kwamen al veel mensen in de shop. Bijna iedereen was enorm enthousiast over de kybun schoenen. Dit enthousiasme is wat mij heel erg inspireert. Het is heel bijzonder om zoveel verschillende mensen te mogen ontmoeten en te ervaren hoe blij zij zijn met de kybun schoenen. Daar word ik zelf ook blij van!

Dankzij de medische kennis van Jochem heb ik op dit gebied veel geleerd. Dit wil ik graag met een ieder delen en dit vooral ook gebaseerd op de geweldige feedback die wij van onze klanten krijgen.